101 dalmatinů dostane prequel: Cruella de Vil bude konečně hlavní postavou, co má už teď společného se slavným Jokerem?

101 dalmatinů dostane prequel: Cruella de Vil bude konečně hlavní postavou, co má už teď společného se slavným Jokerem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už originál z roku 1961 nebo s reálnými herci natočený film z roku 1996: 101 dalmatinů fascinuje děti i dospělé na celém světě, a především hlavní antagonistka Cruella de Vil se zapsala do filmové historie jako elegantní, a přesto ďábelská nepřítelkyně. Teď dostane právě ona svůj vlastní film.

Poprvé se vše točí kolem Cruelly

Na Cruellu De Vil nelze zapomenout – ať ji už známe z klasického kresleného filmu „101 dalmatinů“ z roku 1961 nebo ze dvou reálných zfilmování, ve kterých byl roztomilé dalmatiny lovící blázen představen skvělou herečkou Glenn Closeovou. Již v roce 2013 se diskutovalo o filmu, kde by se mohlo poukázat na minulost od pravděpodobně nejznámějšího Disneyovského darebáka. O 8 let později se toho konečně dočkáme.

Mladá módní mistryně s legendárním černobílým účesem bude ztvárněna držitelkou Oscara Emmou Stoneovou („La La Land“). V tomto filmu, jehož jméno zní prostě „Cruella“, by mělo být objasněno, jak a proč se z nejprve obyčejné a o módu se zajímající ženy stane zlý a maniacký blázen.

Spojitosti s nejznámějším šílencem všech dob

První trailer nám nevyhnutelně připomíná „Jokera“. Stejně jako v DC filmu z roku 2019 se zdá, že i tady upadne neoblíbený outsider s averzí ke společnosti do šílenství. Disney se tedy ukazuje z neobvykle temné stránky. Zatím je jen pár informací o ději oficiálně potvrzených.

Londýn v sedmdesátých letech: Mladá a talentovaná Estella sní o kariéře módní návrhářky. Její začátky jsou ale těžké, protože vyrostla za velmi špatných podmínkách jako sirotek. Spolu se svými přáteli, amatérskými zloději Horacem (Paul Walter Hauser) a Jasperem (Joel Fry), spáchá Estella drobné trestné činy. Využívá každou příležitost, aby se alespoň krátce ponořila do životního stylu a bohatství vyšší třídy.

Pokud to koronvirová situace dovolí, měl by se tento film ukázat v květnu tohoto roku v kinech po celé Evropě.