10 faktů o Ulici, o kterých jste určitě nevěděli

10 faktů o Ulici, o kterých jste určitě nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice se na našich televizních obrazovkách vysílá už dlouhých 10 let. Během této doby se udála celá řada zajímavostí a my se nyní společně podíváme na 10 z nich.

1.

Původní námět seriálu Ulice je dle německého seriálu Lindenstrasse (Lipová ulice). Ten se začal vysílat už v roce 1985 a není vůbec náhodou, že charaktery postav a rozložení kulis si jsou podobné. 

2.

Seriál Ulice sledují denně statisíce diváků, což samozřejmě vytváří silný mediální prostor. Tvůrci začali využívat takzvané podprahové reklamy, což jsou reklamy, které diváky neoslovují přímo, ale herci nenápadně například užívají některé produkty nebo propagují určitou značku či firmu. Všimnout jste si tak mohli například Euronics, Tescoma, M&M Reality a spousty dalších.

3.

Když Ulice začínala vysílat, pracovala s 80 herci, nyní jejích číslo přeskočilo přes 400.

4.

Štěpán Benoni, představitel Štěpána Stránského, se dostal ke své roli velmi jednoduše. A to takovým způsobem, že když se zrovna nudil, tak se rozhodl zajít na konkurz, který náhodou vyhrál.

Benoni s Burešovou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

5.

Od začátku vysílání v roce 2005 proběhlo téměř 5000 natáčecích dnů, během jednoho natáčecího dne se natočí zhruba 1,5 hodiny hrubého materiálu (nesestříhaného).

6.

Týdně je v seriálu natočeno přes 2 hodiny vysílacího materiálu, což se dá považovat za délku jednoho celovečerního filmu.

7.

V oblíbené hospodě u Hanryho bylo jako rekvizita použito přes 60 000 litrů nealkoholického piva a přes 20 000 teplých jídel.

8.

Z celé Ulice, kterou známe, se dá vejít pouze do 4 budov. Do tetovacího salónu, truhlárny, pekárny, kadeřnictví. 

9.

Seriál Ulice se natáčí zhruba 2 až 3 měsíce dopředu, například vánoční díl se obvykle natáčí už v říjnu, což působí nemalé problémy rekvizitářům, jelikož musí vynaložit větší úsilí, aby získali potřebné vánoční dekorace.

10.

Ulice na našich obrazovkách běží už od roku 2005, letos tedy oslaví své 17. narozeniny. Původní odhady však počítaly s tím, že by se Ulice mohla vysílat 6 let. Zatím se seriál těší velké divácké oblibě a vůbec to nevypadá na ukončení vysílání. Seriál Ulice se tak na českém území stal rekordmanem, jelikož žádný jiný seriál se v tuzemsku nevysílal tak dlouhou dobu. Natočeno bylo přes 4200 dílů.

Seriál Ulice je s námi na našich obrazovkách už pěknou řádku let. Stal se naprostým fenoménem a my se můžeme těšit na další díly a odhadovat, jak dlouho se bude tento seriál ještě vysílat. Dost možná se opravdu stane nekonečným.

 

Zdroje: