Prosincová filmová premiéra českého filmu Známí neznámí

Prosincová filmová premiéra českého filmu Známí neznámí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V režii Zuzany Mariankové vznikla hořkosladká komedie podle světoznámé předlohy Naprostí cizinci režiséra Paola Genovesy. Snímek drží jedno prvenství. Bylo podle něj natočeno největší počet remaků v historii kinematografie. Pro českého diváka scénář přizpůsobil Petr Jarchovský a Zuzana Marianková. V kinech od 16. prosince.

O filmu

Komedie se zabývá tím, že i ti, které dobře známe, pro nás mohou být naprostými cizinci. Stačí, když se během jednoho večera jen tak pro zábavu rozhodnou sdílet všechny zprávy a hovory ze svých mobilů.

Parta českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku se zná už hodně dlouho. Atmosféra se nese v klasickém silvestrovském duchu až do okamžiku, než se zrodí zdánlivě nevinný nápad: umístit všechny mobilní telefony a spolu se bavit u všech došlých SMS zpráv a hovorů v hlasitém odposlechu. Film velice pečlivě rozebírá úvahu, kolik toho o sobě lidé mohou doopravdy znát, aby zůstali v přátelském vztahu.

Něco málo k těm nejzajímavějším hereckým osobnostem:

Martin Hofmann jako Leoš (právník a manžel Karolíny)

Zdroj: webftp.cinemart

Martin vystudoval DAMU, hraje v Divadle Bolka Polívky, ve Švandově divadle, v Ungeltu, Rokoku nebo ve Viole. Příznivci televizních seriálu ho znají a milují pro jeho role například v seriálu Most, Ulice, Rédl, Kriminálka Anděl, Případy 1. oddělení, Terapie, Trpaslík a mnoho dalších. Zahrál si v celé řadě českých filmu Exceloval v roli Pavla Landovského ve filmu Havel. Objevil se také ve snímcích Ženy v běhu, Masaryk, Teroristka, Ve stínu. V současnosti patří k nejobsazovanějším českým hercům.

Svou postavu ve filmu popsal takto:

Leoš je asi v nějaké existenční krizi, ale velmi to neukazuje, což je mi sympatické. Je inteligentní, trochu ironický, ne příliš šťastný. Ale ve společnosti přátel pookřeje, dokud nedostane celkem špatný nápad.

Peťa Polnišová v roli Karolíny (Leošova manželka a také koproducentka filmu)

Zdroj: webftp.cinemart

Absolventka Vysoké umělecké školy v Bratislavě má herecké zkušenosti z Velké Británie a t Itálie. Zahrála si ve slovenské verzi Ordinace v růžové zahradě a diváky si získala především účinkováním v slovenské Partičce.

Svou postavu charakterizovala jako opak sebe:

Tato postava je úplný opak. Jestli není někdo v této sestavě vtipný, pak jsem to já. Moje postava je svým způsobem ta nejtragičtější ze všech. Má vnitřní problémy. V životě se jí stane jistá věc, která poznamená nejen ji, ale i její vztah a navzdory tomu se to snaží celou dobu skrývat za úsměv.

Táňa Pauhofová v roli Bianky (veterinářka a Filipova manželka)

Zdroj: webftp.cinemart

I tato sympatická zrzka má za sebou studium na bratislavské Vysoké škole múzických umění, ale před kamerou už stála ve 12 letech. V českém hereckém prostředí je jako ryba ve vodě. Vytvořila zajímavé role v celé řadě českých filmů, jako například Román pro muže, Tři sezóny v pekle, Něžné vlny, Lída Barová, Poslední aristokratka, Po čem muži touží. Zahrála si i v minisérii HBO Hořící keř.

Svou roli ve filmu charakterizovala velice stručně:

Jsem Bianka – křehké, veselé, otevřené a důvěřivé děvče.

Tomáš Měcháček je Filip (taxikář a manžel Bianky)

Zdroj: webftp.cinemart

Tomáš vystudoval loutkoherectví. Vidět jste ho mohli třeba v pohádce Zlatá princezna, nebo ve filmu Poslední prázdniny. Největší roli si zahrál ve filmu Protektor. Vystupoval v stand-up comedy Na stojáka (2004). Vedle hraní se věnuje divadelní režii.

Roli taxikáře popsal takto:

Moje postava Filip je novomanželem Bianky, kterou hraje Tánička. Je to milý chlapec, láskyplný, starostlivý, milující svou ženu. Jsme spolu poměrně krátce, a teda plní lásky, jak to v těch čerstvých manželstvích bývá, když láska dozraje.

Tomáš Maštalír v roli Dana (plastický chirurg, manžel Evy)

Zdroj: webftp.cinemart

Narodil se v Trnavě. Studium herectví na Vysoké škole múzických umění ukončil v roce 2000. jde o oblíbeného seriálového herce, který je navíc velmi žádaný pro svůj hlas a namlouvá komentáře k filmům a dabuje. Namluvil například lorda Voldemorta ve filmové sérii Harry Potter.

Postavu Dana charakterizoval takto:

Dan je plastický chirurg. Práce ho baví, je na ní hrdý i proto, že cestu za úspěchem si razil sám. Je detailista a až příliš puntičkářský. Má manželku a sedmnáctiletou dospívající dceru. K jejímu pubertálnímu věku patří i objevovaní světa a Dan pro to má o něco větší pochopení než jeho manželka.

Klára Issová jako Eva (psychoterapeutka, manželka Dana)

Zdroj: webftp.cinemart

Klára má za sebou vzdělání na konzervatoři, ale u filmu se točí od dětství. Její první velká role přišla už v roce 1995 ve filmu Indiánské léto. Za sebou má už přes padesát filmových a televizních rolí. Vidět jste ji mohli v komedii Všechno nebo nic, ve filmech Co chytneš v žitě, Johanka z Arku, Deník Anny Frankové, Pražské orgie, Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Evu charakterizovala takto:

Jsem psycholožka, mám manžela Dana a jednu dceru. S manželem jsme zároveň hostitelským párem, který pozve kamarády na večeři. Eva je také tou osobou, která navrhne zahrát si hru s mobily a odtajnit všechny informace, volání a zprávy, které ten večer přijdou. Ona sama má problémy ve vztazích, nemá je dobré ani s manželem a dcerou. Je velmi autoritativní a manipulativní. Tentokrát ale rozehraje příliš vysokou hru.

 

Zdroj:

  • Press CinemArt